понеделник, 24 юни 2024 г.

Вижте какво искат да построят в Сарафово

Най-новите оферти за ИМОТИ от Сарафово - всеки ден ТУК

Детска градина се планира да бъде изградена в квартал „Сарафово“ на площ от близо 5 600 кв. метра. Предстои местният парламент да гласува решение, с което теренът да бъде поискан от държавата и собствеността да се прехвърли на община Бургас. 

По-рано тази година теренът в Сарафово бе пуснат на търг от областния управител, но по-късно той отмени аукциона. До решението се стигна след като 500 души подписаха петиция, в която се настоява земята да не се продава за строителство, а да се използва за обществени нужди като изграждане на зелени площи, училище или детска градина. Именно такива са мотивите, които се предлагат сега и на общинския съвет, каза зам.-кметът Чанка Коралска:

Присъедини се към Viber общността на Сарафово от ТУК

"Тя процедурата ще си тръгне след като се произнесе Общинския съвет. Ще си изпратим искането до областния управител, а вече кога ще се вземе решение в Министерския съвет е трудно да бъде прогнозирано."

В момента, в който получим от държавата положително решение на Министерски съвет, започваме с процедурите по промяна на подробния устройствен план и отреждането му за детска градина, както и проектиране на самата сграда, уточни Чанка Коралска. А защо точно детска градина:

"Защото се оказа, че много млади хора започват да живеят в Сарафово. Това е един доста желан квартал. И децата нямат място в сегашната детска градина, не могат да се осигурят достатъчно добри условия. Ние правим една пристройка, но въпреки всичко тя не е достатъчна"

Източник: bnr.bg



сподели с приятели в социалните  мрежи
или Коментирай

3 коментара:

Анонимен каза...

едно е да искаш друго е да го направиш

Иван каза...

ще има нужда в другия край на Сарафово

инна каза...

хорошо

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!