сряда, 26 юни 2024 г.

Общинският съвет поиска прехвърляне на държави терени в Сарафово


Най-новите оферти за ИМОТИ от Сарафово - всеки ден ТУК

Местният парламент гласува Община Бургас да поиска безвъзмездно прехвърляне на държавни парцели за реализиране на редица ключови проекти в града и кварталите.

Присъедини се към Viber общността на Сарафово от ТУК

Единият от имотите е в кв. Сарафово на площ от около 5 600 кв. м., който в началото на годината за малко не бе пуснат на търг за продажба. Жителите на квартала инициираха подписка и спряха процедурата, обявена от областния управител. След допитване до местните жители общината обяви, че там ще бъде изградена нова детска градина. Мотивите са свързани с разрастването на квартала и недостатъчната база за образователни учреждения. 

Общинският съвет даде "зелена светлина" Община Бургас да задвижи и процедура за безвъзмездно прехвърляне в нейна собственост на държавен имот в местността Ъгъла (бивша м. "Кьошето“ в кв. Сарафово). Искането ще бъде отправено до Министерския съвет чрез областния управител. В терена попада и пропадналият участък от крайбрежната алея между Бургас и квартала. Необходимо е да се предприемат спешни аварийни геозащитни мерки за предотвратяване на разрастването на пропадналите части, посочват от общината. Процесите не затихват, а се задълбочават, показват ежедневните наблюдения.

Общината ще поиска и държавни терени за изграждане на студентски кампус и буферен паркинг със зелена зона в промишлена зона Север.

Източник: bnr.bg



сподели с приятели в социалните  мрежи
или Коментирай


3 коментара:

АЗ каза...

И ОТ ДВЕТЕ ИМА НУЖДА

nastya каза...

liubim na velike katatsia do burgasa

мним каза...

добре, но държавата дали ще разреши

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!