сряда, 12 юни 2024 г.

Реконструкцията на главния водопровод в Сарафово е напълно завършена


Всички имоти в Сарафово на едно място - ТУК

Напълно завършена е реконструкцията на главния водопровод за бургаския кв. Сарафово. Обектът е част от първа фаза на най-мащабния ВиК проект за Бургаска област „Интегриран воден проект за област Бургас“, финансиран от Оперативна програма, Околна среда 2014-2020 г.“ и беше открит днес с официална церемония. В нея се включиха представители на местното ВиК дружество, областната администрация Бургас и дружеството изпълнител на дейностите.

Присъедини се към Viber общността на Сарафово от ТУК

С реконструкцията на 4,4 км от Главния водопровод за населението и туристите на „Сарафово“ вече е осигурено подобрено качеството на питейната вода, с което за тази водоснабдителна система са постигнати основните цели поставени в Рамковата директива за водите (РДВ) и Директива 98/83/ЕО относно качеството на водите, предназначени за консумация от човека, посочиха от ВиК Бургас по време на церемонията.

Реконструкцията на най-компрометираната част от водопровода е пряко свързана с намаляване на загубите на питейна вода, подобряване на услугата по водоснабдяване и хигиенно-здравните условия. Директорът на водопреносното дружество в Бургас обяви, че до отчитането на подробни данни за намалените количества на загуби по водопреносните мрежи, ще бъде необходимо време, в което новата инфраструктура да бъде използвана. Само през следващата година като част от Интегрирания воден проект на областта ще бъдат открити 16 инфраструктурни обекта.

Строителството в кв. „Сарафово“ започна през юли 2023 година. Обектът е въведен в експлоатация през април с разрешение за ползване, издадено от ДНСК. Изпълнители на строително – монтажните дейности са „ВДХ“ АД, като част от договор за инженеринг за „Реконструкция на главен водопровод за кв. Сарафово, гр. Бургас“. B средносрочен

социално-икономически план проектът цели засилване на конкурентоспособността на икономиката с оглед постигане на висок и устойчив растеж и паралелно с това постигане на развитие на човешкия капитал с цел осигуряване на по-висока заетост, доходи и социална интеграция.

Източник: zonaburgas.bg



сподели с приятели в социалните  мрежи
или Коментирай

3 коментара:

Анонимен каза...

пътищата и тротоарите оправиха ли си ? в чужбина съм и не знам

sarafovec каза...

naip-nakraia

мутра каза...

да видим до кога

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!