четвъртък, 11 юли 2024 г.

Този уикенд на пристанище Сарафово


Получавайте най-новите оферти за ИМОТИ в Сарафово преди всички  - ТУК

Пристанище Сарафово приема втората квалификация на BORA Sailing'2024

На 13 и 14 юли в акваторията на Бургаския залив пред рибарско пристанище Сарафово ще се състои втората квалификация за финалите на Националния ветроходен шампионат с яхти Bora sailing championship 2024. Първоначално кръгът трябваше да се състои в акваторията на Пристанище Бургас, но тя е заета от корабите, участващи в „Бриз 2024“ – националното военноморското учение с международно участие.

Присъедини се към жителие на Сарафово от ТУК

Неофициално квалификацията стартира в петък, 12 юли с е отворен ден за тренировки. Желаещите отбори е необходимо да заявят предварително предпочитан слот от два часа. Шкиперската конференция ще се проведе на пристанище Сарафово на 13 юли в 10.00 часа. Състезанието ще бъде излъчвано пряко от спортната платформа Sportbg.bg.

Съдия на вода по традиция е Стив Корис (Гърция). Главен съдия на регатата ще бъде Пламен Стойчев Георгиев, председател на РВСК – Варна.

Съорганизатори на BORA Sailing Championship са яхт клуб Порт Бургас, СКВ Ултрамарин Варна, СНЦ Ветроходство и приятели Бургас, Пристанище Сарафово с помощта на Община Бургас и Yasido.

В края на април т.г. Siroko спечели квалификацията в комплекс „Будното око” на язовир „Искър” и заедно с Bora Bora, WaW и RegaTTac завоюва право на участие във финалния кръг на BORA Sailing Championship през октомври.

В Сарафово за останалите четири места ще спорят LZ Yachting 1991, Shimazen, Ultramarine, Hydromark, WaW (класирал се), Parkmart Sailing Team, Ultramarine II и Downwind.

Източник: sportbg.bg



сподели с приятели в социалните  мрежи
или Коментирай

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!