понеделник, 22 юли 2024 г.

ОбС-Бургас решава бъдещето на голям терен в квартал „Сарафово“


Получавайте най-новите оферти за ИМОТИ в Сарафово преди всички  - ТУК

Жителите на бургаския квартал „Сарафово“ са категорични, че не желаят презастрояване с нови сгради върху общинските или държавни имоти, а вместо това предпочитат да се помисли върху изграждането на нови паркове, зони за отдих и детски площадки.

Присъедини се към жителие на Сарафово от ТУК

Това става ясно от докладна записка, внесена от общинските съветници Стоян Царев, Иван Иванов и Николай Желев. Те предлагат местният парламент да промени характера на имот от 22971 кв.м. от частна в публична общинска собственост.

Препоръчани Бизнеси в САРАФОВО 👈

„Непрекъснатото презастрояване всекидневно унищожава чара на кв. Сарафово, превръщайки го в безкраен лабиринт от жилищни сгради с бетон и стъкло. Зелените площи стават все по-малко, а детските площадки бледнеят на фона на мащабно строителство на хотели и жилищни сгради. Предизвикани от общественото недоволство на жителите на квартал Сарафово, срещу продажбата на общински парцели за строителство и липсата на имоти, които да бъдат предвидени за паркове и на нови места за отдих ни мотивира да инициираме и проведем среща с местната общност на квартала“.

Съветниците уточняват, че на 21 януари тази година са провели среща в живущите в квартала, които са били категорични, че искат презастрояването да спре, а усилията да бъдат съсредоточени върху изграждането на нови детски площадки, нови детски градини, парк за разходка и отдих, медицински център и паркинги.

„Жителите отчетоха като положително и действието на областният управител, който е спрял търга за продажба на държавен имот с идентификатор 07079.820.1567, като е посочил възможността за прехвърлянето му на Община Бургас в случай, че същата го поиска по установения ред и посочи, какви обществени нужди ще бъдат задоволени с предоставянето му“. 

В докладната записка се напомня, че към настоящият момент Община Бургас разполага с поне 20 общински имота, които вместо да се ползват за задоволяване на обществените нужди на местното население, същите са отредени за жилищно строителство и в бъдеще ще бъдат предложени за продан. Сред тях е и имот № 07079.820.221, който според жителите на кв. Сарафово е изключително подходящ за редица важни за квартала дейности.

Източник: iskra.bg



сподели с приятели в социалните  мрежи
или Коментирай

 

3 коментара:

Анонимен каза...

детска градина

NIKOI каза...

NISHTO NIAMA DA NAPRAVIAT

Лидия каза...

Хорошо

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!